Center for SamtidsReligion

- indsamler, analyserer og formidler viden om samtidens religion og religiøsitet, globalt og især nationalt.

Centerleder

Marie Vejrup Nielsen

Lektor
M
H bygn. 1453, 518
P +4587162506
P +4523830990

Nyheder

07.09.2016 | Navne

Anne Agersnap - Ny ph.d. ved afdeling for Religionsvidenskab

Pr. 1. september er Anne Agersnap ph.d.studerende med projektet: "I krydsfeltet mellem samfund, kirke og individ – En undersøgelse af prædikenens indhold og udformning”

Flere nyheder

   
   

Arrangementer

tir 09 maj
12:00-13:00 | AU Nobelparken, Bygn. 1453, Lokale 415, Jens Chr. Skous Vej 3
Projekt om Folkekirkens kirkegårde
Postdoc Anne Kjærsgaard holder oplæg ved frokostseminar, arrangeret af Center for SamtidsReligion

Om CSR

Center for SamtidsReligion er et samarbejde mellem de religionsvidenskabelige og teologiske forskningsmiljøer ved Institut for Kultur og Samfund på Aarhus Universitet.

"Samtidsreligion – levende religion i en foranderlig verden"

Samtidsreligion er en betegnelse for den levende religion, vi ser omkring os lige netop i samtiden. Det er majoritetsreligionen kristendom i dens forskellige formationer. Det er de forskellige religioner som islam, jødedom, hinduisme og buddhisme, der de sidste årtier har fundet plads i også den danske muld som minoriteter. Det er de nye religioner og de mange forskelligartede udtryk for spiritualitet. Samtidsreligion kan man studere ved at gå i dybden med de enkelte traditioner og ved at undersøge relationer mellem dem. Men man kan også undersøge feltet tematisk. Denne bog omhandler nogle af de centrale temaer, der er forbundet med studiet af samtidsreligion, nemlig sekularisering, globalisering, individualisering, markedsorientering og kompleksitet.

"Samtidsreligion – levende religion i en foranderlig verden" er skrevet af nuværende og tidligere religionsvidenskabelige og teologiske forskere med tilknytning til Center for SamtidsReligion ved Aarhus Universitet.