Nyheder

Center for SamtidsReligion har netop udgivet ”Religion i Danmark 2017”, der er 9. årgang af tidsskriftet om anerkendte og godkendte trossamfund i Danmark.

19.06.2017 | Udgivelse

Islam i Danmark

De danske moskéer har fået mere styr på økonomien og en bedre forståelse af de organisatoriske og bureaukratiske rammer for trossamfund i Danmark. Det er en af konklusionerne i e-årbogen ”Religion i Danmark,” som Center for SamtidsReligion på Aarhus Universitet står bag.

07.09.2016 | Navne

Anne Agersnap - Ny ph.d. ved afdeling for Religionsvidenskab

Pr. 1. september er Anne Agersnap ph.d.studerende med projektet: "I krydsfeltet mellem samfund, kirke og individ – En undersøgelse af prædikenens indhold og udformning”

15.08.2016 | Navne

Tina Langholm Larsen – ny ph.d.-studerende ved Religionsvidenskab

Pr. 1. September 2016 er Tina Langholm Larsen ph.d.-studerende ved Religionsvidenskab med projektet: Religion i bevægelse - et studie af integration, mobilitet og forankring hos danske grundtvigianere i USA 1887-1964.

Center for SamtidsReligion har netop udgivet ”Religion i Danmark 2016”, der er 8. årgang af tidsskriftet om anerkendte og godkendte trossamfund i Danmark.

29.04.2016 | Forskning, Udgivelse

Religion kan tage farten af hverdagen

I det senmoderne samfund, hvor vi har mere travlt og bruger mindre tid sammen, kan religion danne ramme om et fælleskab, hvor vi har mulighed for at sætte tempoet ned. Det viser en ny analyse fra Center for SamtidsReligion på Aarhus Universitet.

10.12.2015 | Navne

Ny lektor i religionssociologi med fokus på religion, politik og samfund

Henrik Reintoft Christensen ansættes 1. januar 2016 som lektor ved afdeling for religionsvidenskab, IKS

Center for SamtidsReligion har identificeret 144 mindfulness-udbud i Aarhus.

01.09.2015 | Forskning

Markant vækst i mindfulness-tilbud

Ny undersøgelse viser, at antallet af Mindfulness-tilbud i Aarhus er vokset med 74 % procent i de seneste tre år. Forklaringen på den øgede popularitet er ifølge forsker, at mindfulness har fjernet sig fra sit oprindelige religiøse udgangspunkt.

Foto: Christian Roar Pedersen, flickr.com/photos/aalborgstift

30.06.2015 | Forskning

Hver sjette præst er nu funktionspræst

Ny undersøgelse viser, at antallet af funktionspræster næsten er tredoblet de seneste 20 år, og at hver sjette præst i dag er funktionspræst. Den markante stigning peger på, at Folkekirken er under forandring.

09.06.2015 | Navne

Ny lektor med fokus på empiriske studier af Folkekirken

Kirstine Helboe Johansen er ny lektor i Praktisk Teologi på Institut for Kultur og Samfund.

24.04.2015 | Forskning

Markant stigning i antallet af buddhistiske grupper i Danmark

Buddhismen er en minoritetsreligion i Danmark, men antallet af grupper, der får det officielle blåstempel som godkendt trossamfund, er markant stigende. Det er en af konklusionerne i e-årbogen ”Religion i Danmark,” som Center for SamtidsReligion på Aarhus Universitet står bag.

06.02.2015 | Forskning

Tal om Kirken

Ny udgivelse analyserer og perspektiverer undersøgelser af Folkekirkens tal.

Viser resultater 1 til 10 ud af 19

1 2 Næste