03.06.2020 | Forskning

Hvordan har trossamfund reageret på nedlukningen under COVID-19-krisen?

Det har en forskergruppe ved Center for Samtidsreligion på Aarhus Universitet undersøgt. Facebook har måske ikke overraskende været den mest udbredte informationskanal blandt de anerkendte trossamfund under nedlukningen, men der er også mere bemærkelsesværdige resultater i undersøgelsen.

02.06.2020 | Forskning

Religion under Covid-19

Forskere fra Center for Samtidsreligion om religionens rolle under pandemien.

21.02.2020 | Arts, Moskeer i Danmark II

Konflikt i en af Danmarks mest kendte moskeer

Lene Kühle, professor MSO ved Afdeling for Religionsvidenskab på Aarhus Universitet, har i forbindelse med tilblivelsen af sin seneste bog om Danmarks moskeer, fået aktindsigt i en omfattende sag, som kan betyde, at den bedst finansierede moske i Danmarkshistorien, meget vel kan ske at måtte dreje nøglen om.

07.02.2019 | Navne

Sanne Andersen Hansen - Ny ph.d. ved afdeling for Religionsvidenskab

Sanne starter som ph.d. ved instituttet d. 1. februar og skal arbejde med projektet: Levet religion til udstilling i fortids-, nutids- og fremtidsperspektiver – som en aktiv del af kulturhistoriske museer

21.12.2017 | Forskning, Moskeer i Danmark II

Danske moskéer i udvikling

En helt ny kortlægning af de danske moskéer viser, at der det sidste årti er sket en række markante udviklinger inden for de muslimske foreninger. Bag den nye kortlægning står Lene Kühle, professor MSO, og Malik Larsen, videnskabelig assistent, fra Afdeling for Religionsvidenskab på Aarhus Universitet.

Center for SamtidsReligion har netop udgivet ”Religion i Danmark 2017”, der er 9. årgang af tidsskriftet om anerkendte og godkendte trossamfund i Danmark.

19.06.2017 | Udgivelse, Moskeer i Danmark II

Islam i Danmark

De danske moskéer har fået mere styr på økonomien og en bedre forståelse af de organisatoriske og bureaukratiske rammer for trossamfund i Danmark. Det er en af konklusionerne i e-årbogen ”Religion i Danmark,” som Center for SamtidsReligion på Aarhus Universitet står bag.

07.09.2016 | Navne

Anne Agersnap - Ny ph.d. ved afdeling for Religionsvidenskab

Pr. 1. september er Anne Agersnap ph.d.studerende med projektet: "I krydsfeltet mellem samfund, kirke og individ – En undersøgelse af prædikenens indhold og udformning”

15.08.2016 | Navne

Tina Langholm Larsen – ny ph.d.-studerende ved Religionsvidenskab

Pr. 1. September 2016 er Tina Langholm Larsen ph.d.-studerende ved Religionsvidenskab med projektet: Religion i bevægelse - et studie af integration, mobilitet og forankring hos danske grundtvigianere i USA 1887-1964.

Center for SamtidsReligion har netop udgivet ”Religion i Danmark 2016”, der er 8. årgang af tidsskriftet om anerkendte og godkendte trossamfund i Danmark.

29.04.2016 | Forskning, Udgivelse

Religion kan tage farten af hverdagen

I det senmoderne samfund, hvor vi har mere travlt og bruger mindre tid sammen, kan religion danne ramme om et fælleskab, hvor vi har mulighed for at sætte tempoet ned. Det viser en ny analyse fra Center for SamtidsReligion på Aarhus Universitet.

10.12.2015 | Navne

Ny lektor i religionssociologi med fokus på religion, politik og samfund

Henrik Reintoft Christensen ansættes 1. januar 2016 som lektor ved afdeling for religionsvidenskab, IKS

Viser resultater 1 til 10 ud af 24