Aarhus Universitets logo
Ny udgivelse analyserer og perspektiverer undersøgelser af Folkekirkens tal.
Babysalmesang er blevet populært i de danske folkekirker, men hvorfor? Og er grunden dermed lagt til flere kirkegængere i fremtiden? Det har Center for SamtidsReligion undersøgt.
Vi er glade for at byde velkommen til en ny ph.d.-studerende ved Center for SamtidsReligion: Jacob Hartvig Sandager Hansen
Kristendommen forandrer sit udtryk under indflydelse af globaliseringen. Det er én af konklusionerne i den nye e-årbog, som Center for SamtidsReligion på Aarhus Universitet står bag.
Janna Egholm Hansens ph.d.-afhandling om religion på Færøerne har fået stor opmærksomhed på den nordatlantiske øgruppe.
Studerende fra religionsvidenskab har en stor del af fortjenesten for det fornyligt lancerede pluralismeprojekt ”Religion i Aarhus 2013”. De studerende har lavet omfattende feltundersøgelser, der har hjulpet forskerne til at kunne kortlægge den religiøse mangfoldighed i Aarhus.
Der er stor mangfoldighed, når det gælder religion i Aarhus i dag. Det er en af hovedkonklusionerne, der præsenteres i en ny undersøgelse. Undersøgelsen "Religion i Aarhus" er foretaget af forskere og studerende på Center for SamtidsReligion på Aarhus Universitet og præsenteres tirsdag den 10. december.
Den katolske kirke i Mellemamerika er udfordret af en voksende folketro, der gør det nødvendigt at redefinere kirkens rolle. Hvordan og hvorvidt det kan lade sig gøre, skal et nyt forskningsprojekt ved Aarhus Universitet undersøge.
Religionsvidenskab udbyder nu Samtidsreligion som én ud af tre nye kandidatlinjer. Studerende på Religionsvidenskab har nu mulighed for at specialisere sig inden for samtidsreligion på deres kandidatforløb.
Marie Vejrup Nielsen er tiltrådt som ny centerleder. Hun overtager posten efter Jørn Borup.
Side 3 af 3