Aarhus Universitets segl

2015: Tal på anerkendte trossamfund

Religion i Danmark 2015

Årgang 7 nr. 1-2

Tal på anerkendte trossamfund i Danmark

Om Religion i Danmark

"Religion i Danmark" udgives af Center for SamtidsReligion ved Aarhus Universitet og præsenterer oplysninger om de godkendte trossamfund i Danmark.

Der er tale om en signifikant mængde af forskellige religiøse grupperinger, hvilket giver grundlag for at kunne sige noget generelt om religion i Danmark i dag.

Årbogen 2015

Religion i Danmark 2015 har fokus på fire kategorier fra listen over godkendte og anerkendte trossamfund i Danmark: buddhister, hinduer, jødiske og ”øvrige”.

Årgangen består af to numre.

Download

Tidsskriftformatet giver rig mulighed for at navigere rundt, og man kan downloade enkelte artikler eller hele numre samlet. 

Indhold

Man kan gå til hver enkelt artikel fra oversigten herunder. Man kan også navigere rundt i selve tidsskriftet når man først er inde; det er enkelt. 

Introduktion:

Artikler

Statistik og kommentarer

Materialet i denne udgivelse er indsamlet af: ph.d., lektor Jørn Borup og ph.d., lektor Marianne Qvortrup Fibiger. 
Derudover har følgende studerende bidraget: Line Rohde Vestergaard og Maibritt Braukmann, der har hjulpet med indsamling af oplysninger om de buddhistiske grupper. Karen Petry Groth har hjulpet med at se på en årgang af Alt for Damerne.
Udgivelsen er redigeret af ph.d., lektor Marie Vejrup Nielsen.

Tidsskrift og søgebase

E-årbogen Religion i Danmark udgives fra og med 2016 som et open acces online tidsskrift, suppleret af søgebasen "Godkendte trossamfund i Danmark".

Tidsskriftet Religion i Danmark indeholder artikler, mens søgebasen indeholder alle tal og oplysninger om godkendte trossamfund i Danmark. Begge dele kan tilgås her fra centrets hjemmeside. Alt materiale er frit tilgængeligt.

Artikelsamling

Religion i Danmarks artikelsamling indeholder samtlige artikler fra årbøgerne/tidsskriftet.
De er sorteret efter år.  

Alle årgange

Fra og med 2016 findes oplysninger om trossamfundenes medlemstal, antal bygninger, religiøse specialister og religiøs praksis i søgebasen, og de perspektiverende artikler findes i e-tidsskriftet.

E-årbøgerne 2009-2015 er fra før søgebasens tid, så de indeholder både artikler og tal og oplysninger. De er derfor ret omfattende.