Aarhus Universitets segl

2011: Religiøs undervisning af børn og unge i Danmark

RELIGION I DANMARK 2011

Årgang 3

Årets fokus: religiøs undervisning af børn og unge i Danmark

Om Religion i Danmark

"Religion i Danmark" udgives af Center for SamtidsReligion ved Aarhus Universitet og præsenterer oplysninger om de godkendte trossamfund i Danmark.

Der er tale om en signifikant mængde af forskellige religiøse grupperinger, hvilket giver grundlag for at kunne sige noget generelt om religion i Danmark i dag.

Download Årbogen 2011

Tidsskriftformatet giver rig mulighed for at navigere rundt, og man kan downloade enkelte artikler eller hele tidsskriftet samlet. 

Indhold

Man kan gå til hver enkelt artikel fra oversigten herunder. Man kan også navigere rundt i selve tidsskriftet når man først er inde; det er enkelt. 

Introduktion

Artikler

Statistik og kommentarer

Religion i Danmark er udarbejdet af forskere tilknyttet Center for SamtidsReligion ved Faculty of Arts, Aarhus Universitet. Indsamlingen af data har været ledet af Lene Kühle og Henrik Reintoft Christensen og er udført af medarbejdere på centeret i samarbejde med studentermedhjælpere Marc Andersen, Sara Jul Jacobsen og Rikke Gotfredsen. 

Tidsskrift og søgebase

E-årbogen Religion i Danmark udgives fra og med 2016 som et open acces online tidsskrift, suppleret af søgebasen "Godkendte trossamfund i Danmark".

Tidsskriftet Religion i Danmark indeholder artikler, mens søgebasen indeholder alle tal og oplysninger om godkendte trossamfund i Danmark. Begge dele kan tilgås her fra centrets hjemmeside. Alt materiale er frit tilgængeligt.

Artikelsamling

Religion i Danmarks artikelsamling indeholder samtlige artikler fra årbøgerne/tidsskriftet.
De er sorteret efter år.  

Alle årgange

Fra og med 2016 findes oplysninger om trossamfundenes medlemstal, antal bygninger, religiøse specialister og religiøs praksis i søgebasen, og de perspektiverende artikler findes i e-tidsskriftet.

E-årbøgerne 2009-2015 er fra før søgebasens tid, så de indeholder både artikler og tal og oplysninger. De er derfor ret omfattende.