Aarhus Universitets segl

Religion i Danmark

E-årbog årgang 2009-2020

Om Religion i Danmark


Religion i Danmark er et projekt under Center for Samtidsreligion, der samler oplysninger om anerkendte trossamfund i Danmark. Disse tal har ellers været vanskeligt tilgængelige, da oplysningerne ophørte med at være en del af Danmarks Statistiks data i 2001. Dermed udgør Religion i Danmark det mest komplette overblik over religion i dagens Danmark.

Religion i Danmark en ressource for alle, der vil vide mere om, hvordan religion ser ud i Danmark i dag, hvad enten det er i mediesammenhænge, undervisning eller forskning.

Det samlede materiale udgives i E-årbøgerne Religion i Danmark. Der er tale om en signifikant mængde af forskellige religiøse grupperinger, hvilket giver grundlag for at kunne sige noget generelt om religion i Danmark i dag.

Derfor er årbøgernes tal på trossamfundenes medlemstal, antal bygninger, religiøse specialister og religiøs praksis også ledsaget af en række perspektiverende artikler.

Religion i Danmark udgives som et open acces online tidsskrift og du kan i menuen til venstre klikke dig ind på de udgivne årgange.