Seminaret "Kristendommen i Danmark" markerede udgivelsen af Viggo Mortensen: "Kristendommen under forvandling", og var samtidig Det Teologiske Fakultets bidrag til Forskningens Døgn.
I mere end 1000 år har kristendommen været den ubestridte religiøse autoritet og afgørende for, hvordan dansk kultur er kommet til at se ud i Danmark. De seneste årtiers voksende religiøse mangfoldighed i Vesten har imidlertid affødt konkurrence på det religiøse marked, og kristendommens rolle er i dag svækket.
Den danske Folkekirke mister år for år medlemmer; der rejses retssager, som anfægter folkekirkens grundlovssikrede særstatus, og flere og flere slår til lyd for en adskillelse af stat og kirke. Er Den danske Folkekirke en synkende skude? Vil kristendommen også de næste 1000 år fortsat være majoritetsreligion i Danmark?
Den 12. maj udkom professor Viggo Mortensens bog Kristendommen under forvandling - pluralismen som udfordring til teologi og kirke i Danmark . Selv om andre i disse år bidrager livligt til debatten om kristendommens fremtidige rolle i Danmark, er det den første bog, der på baggrund af en samlet analyse af kristendommens historie, organisation, økonomi og religiøse praksis gør status over kristendommen og dens møde med andre religioner i Danmark. Den beskriver de udfordringer, denne religion står over for, og inviterer læseren til at reflektere over kristendommens fremtid.
Udgivelsen af Kristendommen under forvandling – pluralismen som udfordring til teologi og kirke i Danmark blev markeret med et seminar, der også var Det Teologiske Fakultets bidrag til Forskningens Døgn. Markante samfundsdebattører diskuterede her kristendommens stilling, og hvordan den udfordres af den voksende religiøse pluralisme. Oplæg fra panelets deltagere er tilgængelige via links ud for de pågældende: