Babysalmesang er i dag at finde i næsten alle pastorater, hvor størrelsen gør det muligt. Det er en aktivitet, som størstedelen af folkekirken ser som en vigtig del af kirkens fremtid, idet selve formålet med aktiviteten er at nå en gruppe i befolkningen, som ellers er forholdsvis passive medlemmer.
Brugerne kommer, fordi de gerne vil gøre noget godt for deres barn og for at ”komme ud”, mens de er på barsel. Interessant nok får begge parter præcis det, de efterspørger: brugerne bliver rent faktisk mere trygge ved kirken, er mere tilbøjelige til at benytte den også efter at have gået til babysalmesang, og de oplever, at deres barn er glade for at være i kirken.
Rapporten "Tager du barnet ved hånden, tager du moderen ved hjertet" fastslår at babysalmesang er en succesfuld tryghedsskabende aktivitet i kirken, der samtidig rummer et meget stort potentiale, som kirkerne ikke altid er opmærksomme på.
Samarbejdspartnere og financiering
Rapporten er resultatet af et projekt om babysalmesang i den Danske Folkekirke udført i samarbejde mellem Danmarks Kirkelige Mediecenter (DKM) og Center for SamtidsReligion ved Aarhus Universitet (CSR). Rapporten og undersøgelserne i den er del af et større projekt hos Danmarks Kirkelige Mediecenter: ”Fokus på børn, familier og kirke gennem fortællinger og forskning”.
Den konkrete undersøgelse af babysalmesang er finansieret af Den folkekirkelige Udviklingsfond 2013. DKM har derudover modtaget støtte fra Roskilde Stiftsråd og KFUM og KFUK i Danmark til projektet. Lektor og leder af Center for SamtidsReligion, Marie Vejrup Nielsen, har været forskningsansvarlig for projektet, og projektmedarbejdere Christina Skovgaard Iversen og Gitte Ranfelt Laugesen har stået for udførslen af projektet og rapporten om babysalmesang. På Danmarks Kirkelige Mediecenter har Søren Johan og Rikke Bøgh været tilknyttet.