Projekt "Religion - Levende Kulturarv" har som mål at integrere og udvikle religionsfagligheden som en del af de kulturhistoriske museers arbejde i Danmark i dag.
Religion og religiøs identitet er et emne, som er på dagsordenen i den offentlige debat og det er nødvendigt for samfundet at finde sammenhænge og rum, hvori samtidens religiøse mangfoldighed kan sættes i perspektiv. Projektet vil medvirke til en øget bevidsthed om de kulturhistoriske museer potentiale for at kunne formidle religionens rolle i danskernes hverdagsliv både historisk og i forhold til samtiden gennem museumsfeltets arbejdsområder.
Udgangspunktet er, at museerne har behov - og potentiale - for at inddrage religionsperspektivet i deres arbejde og dermed bidrage til samfundets forståelse af religion som en del af dansk kulturhistorie. Projektet vil udvikle modeller for, hvordan danske kulturhistoriske museer kan aktivere et religionsperspektiv i deres arbejde.
Fire delprojekter og et Ph.d.-projekt
Tilgangen i projektet er udvikle og gennemføre fire fælles delprojekter, der kan fungere som konkrete eksempler på opfyldelse af projektets hovedformål. Herudover er der tilknyttet et Ph.d.-projekt.
Litteratur bag projektideen