Aarhus Universitets segl

Hverdagen som hospitalspræst

En hospitalspræsts hverdag – uddrag fra interview med Grethe Jørgensen

Som en del af interviewundersøgelsen blev Grethe Jørgensen interviewet. Grethe arbejder som hospitalspræst ved Århus Universitetshospital. Under interviewet blev det klart,  at samtaler med patienterne fylder meget i arbejdet som hospitalspræst. Samtalerne omhandler ofte eksistentielle spørgsmål som meningen med livet samt døden, særligt angsten for døden.

Før havde man en hverdag, der automatisk gav mening. Man står op om morgenen og skal på arbejde, man kommer hjem, og man har måske børn eller en kæreste. De ting giver god mening, og man overvejer ikke hver eneste dag livets mening eller, om man er noget værd. Men når man bliver ramt af en alvorlig sygdom, så kan det blive rigtig, rigtig påtrængende med de her spørgsmål. Hvorfor skulle det lige ramme mig? Hvad er mit liv nu, når jeg ikke kunne det jeg før kunne, så er jeg måske ikke noget værd?

Men det er ikke kun patienterne Grethe har samtaler med, også for personalet kan de eksistentielle spørgsmål presse sig på.

Hvis du vil vide mere om Grethe Jørgensens arbejde som hospitalspræst, så kan du kontakte hende på tlf. 86 37 24 60 eller på mail